Łyżeczkę ziela zalać szklanką letniej wody, doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Odstawić na 10 minut i przecedzić.
Łyżeczkę rozdrobnionych owoców głogu zalać szklanką wrzątku i odstawić na 20 minut.
½ łyżki suszu zalać szklanką wrzącej wody, parzyć pod przykryciem przez 15 min, przecedzić.
Skład: kwiat hibiskusa, owoc dzikiej róży, skórka dzikiej róży, owoc aronii, owoc głogu, jabłko, płatki róży.
Spożywanie: od 5 do 10 g (1-2 łyżeczki) dziennie. Z trawy pszenicznej można przygotować pożywny sok zalewając chłodną wodą lub dodać proszek do koktajli owocowych, soków warzywnych, sałatek.
Ekologiczna mikronizowana łuska gryki wywiera korzystny wpływ na regulację czynności przewodu pokarmowego.Ma on właściwości prebiotyczne,wspiera rozwój korzystnej flory bakteryjnej w jelicie grubym. Ze względu na swoje właściwości ułatwia proces odchudzania zmniejszając uczucie głodu.