Skład: ziele przetacznika, owoc jarzębiny, kłącze pięciornika, ziele jasnoty, uczepu karczoch, kłącze perzu, kwiat bzu czarnego oraz przelotu w różnych proporcjach
Skład: liść czernicy, brzozy; korzeń cykorii podróżnik; ziele tawuły, rutwicy; liść szałwii, melisy; naowocnia fasoli; korzeń mniszka, kwiatostan kocanki oraz kwiat mniszka w różnych proporcjach
Skład: Owoc róży, bzu czarnego, głogu, tarniny; ziele ślazu, bukwicy, przytulii; kwiat ślazu, nagietka; liść babki zwyczajnej w różnych proporcjach.
Skład: owoc głogu, kwiat głogu, liść pokrzywy, ziele bukwicy, krwawnika, serdecznika; szyszki chmielu, płatki róży w różnych proporcjach
Skład: ziele dziurawca, cykorii podróżnik, rzepiku (po 15%); ziele karczoch; owoc berberysu, jałowca, jarzębiny; kwiatostan kocanki; płatki nagietka; kora jesionu; korzeń mniszka (w różnych proporcjach).
Skład: liście i szczyty pędów czerrwonokrzewu, skórka pomarańczy 5%, aromaty.