Nowy produkt
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Data dostępności:
Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy. Obok ryżu to podstawowy składnik bliskowschodniej diety. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik dań obiadowych. Jest bogaty w substancje, które wspomagają pracę serca, koją nerwy oraz obniżają poziom cukru we krwi. Kasza bulgur jest najmniej kaloryczna ze wszystkich kasz, zawiera dwa razy więcej białka niż inne a także zawiera dużą ilość potasu i fosforu.
Sposób przygotowania:
bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Nastepnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.