Nowy produkt
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Data dostępności:
Ekologiczne siemię lniane, inaczej nasiona lnu zwyczajnego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane ma wyrazisty i intensywny smak. Na codzień polecamy nasiona lnu mielić i używać jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, potraw zbożowych, sałatek, musli, zup oraz jako składnik chleba lub ciast. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak polecamy mielić je bezpośrednio przed spożyciem, aby nie utraciło swoich cennych właściwości. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele lub maski. Len bogatym źródłem wielu niezbędnych minerałów. Nasiona zawierają szczególnie dużo wapnia, żelaza, manganu, cynku, magnezu, selenu oraz miedzi